5 психологически тактики, използвани за влияние върху поведението на потребителите

Публикувана от Сияна 10/11/2017 0 коментар(а)

По-голямата част от търговците не са психолози. Но много успешни търговци редовно наемат психолози за привличане на потребителите.

Умните, умели, честни търговци използват юридически, етично и уважително психологията, за да привлекат и ангажират потребителите и да ги стимулират да купят.

 

Рекламиране на подсъзнателно ниво - маркиращи крещи

Ето няколко съвета и трикове за използване на психологията за ваша собствена маркетингова кампания:

 

1. Изпълнете емоционални идеи

Изследванията показват, че емоционалните и психологически призиви резонират повече с потребителите, отколкото с призивите за функция. В рекламното копие, ползите, които често имат психологически компонент, обикновено се отличават с аутсол. Доказването на начина, по който този нов компютър ще подобри живота на потенциален клиент, има тенденция да окаже по-голямо влияние, отколкото да обясни как работи.

 

2. Внимание върху вашите БУТИЛКИ

Не е тайна, че потребителите са склонни да се съмняват в рекламните твърдения - по основателни причини. Много просто не са достоверни. Един от начините да повишите доверието е да посочите недостатъците на вашия продукт.

 

Сред най-известните примери имаше реклама за Volkswagen, която съдържа заглавие от една дума: "Lemon". Отвореното копие на тялото под снимка на VW беше прочетено: "Този Volkswagen пропусна лодката. Хромната лента на жабката е повредена и трябва да бъде сменена. Вероятно не бихте забелязали това -  Инспектор Кърт Кронер. Рекламата"Lemon"се превърна в учебник за това как да се оптимизира доверието.

 

3. Подкрепете изключителността

Близо до върха на йерархията на нуждите на пирамидата на Маслоу седи самочувствие. Хората искат да се чувстват важни, като че ли са част от изключителна група. Ето защо рекламното копие понякога казва: "Ние не сме за всички."

4. Игри с цената

Цената е от решаващо решение за потребителите. Една от най-използваните техники е цената да не е закръглена от типа „99“ и по този начин да създаде усещане за по-ниска стойност. Нечетните числа влияят по-добре върху съзнанието на клиентите. За обозначаването на цените върху стоките си може да използвате маркиращи клещи за отбелязване на цифри от 0 до 9.

5. Въведете страх, несигурност и съмнение

Страхът, несигурността и съмнението често се използват законно от бизнеса и организациите, за да накарат потребителите да спрат, да мислят и да променят поведението си. FUD е толкова мощен, че е способен да избута конкуренцията.

 

В поне един случай го направи точно това. Когато Линдън Джонсън се бе промъкнал срещу Бари Голдотър през 1964 г., той искаше да изрази обществения си страх, че президентът Голдотър ще повиши риска от ядрена война. Рекламата "Daisy", която се изпълнява само веднъж, показва малко момиче, последвано от ядрен взрив с глас от LBJ, който зловещо заявява: "Това са залозите. Да създадем свят, в който да могат да живеят всички Божии деца или да отидат в тъмнината. " Джонсън се пренесъл в 44 държави и взел 61% от гласовете в убедителна победа.

 

Напишете коментар