Бизнес план - пътят към успеха

Публикувана от Сияна 13/12/2017 9 коментар(а)
Всеки собственик на фирма се нуждае от начин да организира и представя информация за това как възнамерява да развива и уравлява своя бизнес. Бизнес планът е страхотен инструмент за привличане на инвеститори и клиенти. Добре изграденият бизнес план е основата на всеки успешен бизнес.
Ние от Тиксо-ленти Ви представяме пет основни стъпки при изработването на бизнес план.
бизнес план, рекламно тиксо, маркиращи клещи, тиксо-ленти

Бизнес идея

 

Вашата идея трябва да е уникална. Създайте ясен план, за това какво точно искате да постигнете. За целта ще ви е нужно бизнес резюме.  Представяме ви няколко съвета при изработването на бизнес резюме.
              1. Създайте описание на вашия на вашия бъдещ бизнес, като споделянето му не 
  трябва да отнема повече от 30 секунди.
  2. Един от ключовете към успешния план е използването на кратки изявления, които описват същността на вашия бинес.
  3.  Определете желаната от вас аудитория.
 

Анализ на пазара

 

Подобно на бизнес резюмето, изследването на бизнес пазара е също толкова важна част от вашия бизнес план. В анализа е добре да уточните потенциалните си клиенти които искате да привлечете и конкуренцията която ще имате. Като източник на желаната информация можете да използвате онлайн ресурси, мрежови контакти, местни търговски камари или конкурентните фирми.
 

Маркетингова стратегия

 

Маркетинговата стратегия се състой от 3 важни елемента - какво, къде, как? Отговора на следващите няколко въпроса ще ви помогне за определянето на вашата успешна маркетингова стратегия.
      1. Какъв продукт или услуга ще предлага вашия бизнес?
      2. Къде ще се намира/местоположение ?
      3. Кои рекламни методи и канали ще използвате за насърчаване на бизнеса си?
Маркетинговата стратегия е за определяне на подходящия баланс между всеки от тези елементи. Ако бизнесът ви е по-успешен в зона с голям трафик, то местоположението му е по-важно. Ако конкуренцията е висока, по-добрата реклама и ценообразуването бихо могли да ви помогнат.
 

  Финансов анализ

 

Въз основа на дотук събраната информация, бихте могли да направите точна оценка на приходите и разходите в бизнеса си. А ето и какво включва началния финансов анализ:
      1. Начални разходи - всички фирми се нуждаят от начален капитал, за             да се справят с първоначалните разходи за еднократни покупки.
      2. Месечни разходи - това са текущите разходи.
      3. Възможности за финансиране - това са възможните източници на капитал.
      4. Прогнози за продажбите - това е приблизителна оценка, за това колко продукт ще бъде необходим за покриване на разходите.
 
 

Установяване на бизнес стратегия, чрез краткосрочни цели

 

Краткосрочните цели трябва да включват всичко, което (реалистично) искате да постигнете през следващите 36 месеца. Целите трябва да бъдат "S.M.A.R.T." (специфични, измерими, приложими, разумни и навременни). Пример на S.M.A.R.T. Целите включват "изработване на нов продукт или услуга през следващата година" или "увеличаване на нетната печалба с 2% за десет месеца". Ако вече сте извършили анализ, трябва да имате представа за това, за определен период от време. 
Стратегиите са стъпките, които ще предприемете, за да постигнете своите краткосрочни цели. Ако краткосрочната цел е "изграждане на нов продукт или услуга", стратегиите могат да бъдат:
- Изследване на конкурентни предложения
- Свързване с доставчици 
- Формулиране на план за развитие
- Очертаване на план за маркетинг и продажби за новото предлагане
 
Планът за действие е съществена част от процеса на бизнес планиране и развитие на бизнеса. Най-добрият анализ, задълбочените пазарни проучвания са безсмислени, освен ако не водят до действия. Вие сте на ход - изградете нещо, в което вярвате - защото това е първата стъпка към изграждането на една успешна марка. 
       

9 коментар(а)

Susan Benson:
22/05/2020, 08:22:39 PM
Отговор

Здравейте, имате ли нужда от бърз заем? Аз съм Сюзън Бенсън. Кредитор съм и също финансов консултант. С оглед на стагнацията, през която преминава светът в резултат на въздействието на коронавируса (COVID-19) върху бизнеса и икономиката, много хора са изправени пред несвоевременно финансови предизвикателства и с наличието на паричен излишък в моята компания, ние се стремим да ускорим паричното обращение, като финансираме клиенти в и извън Европа със заем. Имате ли нужда от спешен заем за стартиране на бизнес, за закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът Ви е „ДА“, ще Ви посъветвам да се свържете с моята компания. Ние предоставяме всякакъв вид кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми. Всичко, което трябва да направите е да ни пишете по имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или да ни изпратите съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор веднага. Ние сме цялостна компания за финансови услуги и сме решени да ви помогнем да подобрите дългосрочните и краткосрочните си финансови цели, защото вашата финансова стабилност е нашата крайна цел. Характеристики и предимства; * Удобство - можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде. * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете. * Бързо директно финансиране - Получете заема си в рамките на 24 часа след одобрението. * Гъвкав лихвен процент от 2,85 до 5,95%. * Високи цени за одобрение * Вие получавате шанса да изберете датата на изплащане, всяка седмица, месечно или годишно за период от 1 до 30 години. * Без скрити такси На много хора им е толкова трудно да получат заем от местните си банки или други финансови институти поради някакви причини, тук сме, за да помогнем. Ако наистина се нуждаете от решение на финансовите си предизвикателства, вие сте на една крачка, за да станете финансово свободни, любезно ни пишете за повече информация чрез: Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ИЛИ; WhatsApp: +447903159998 2020 © ️ Всички права запазени

Davina Claire:
27/10/2021, 04:29:25 PM
Отговор

Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете. NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент. Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance: √ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение. √ Конкурентни лихвени проценти (3% на година) √ Гъвкави условия за погасяване √ Възможност за по-бързо изплащане на заема √ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства √ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема. √ Без скрити такси Как да кандидатствам: Кандидатстването за кредит е бързо и лесно! Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.

Christy Walton:
05/06/2022, 11:17:24 PM, USA
Отговор

Здравейте, търсите ли заем за консолидиране на дълга, необезпечени заеми, бизнес заеми, ипотечни заеми, заеми за автомобили, студентски заеми, лични заеми, рисков капитал и т.н.! Аз съм частен кредитор, предоставям заеми на фирми и физически лица с ниски и разумни лихви от 2%. Изпратете имейл до: christywalton355@gmail.com

frankdavid:
02/10/2022, 07:33:22 PM, Оферта за заем
Отговор

Имате ли нужда от заем, за да стартирате бизнес или да платите сметките си и ако отговорът ви е да, свържете се с: frankdavidloanfirm3@gmail.com WhatsApp +2347032909728

DR. UROLOGIST:
04/10/2022, 07:14:23 PM
Отговор

Това е да информира широката общественост, че Adity apradhan медицински болница сериозно и спешно търси здрави донори на бъбреци които са 100% сериозни да продадат бъбрека си на цена от $780 000 USD моля заинтересованите дарители да се свържат с нашия имейл: „DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM“

DR. UROLOGIST:
04/10/2022, 07:14:24 PM
Отговор

Това е да информира широката общественост, че Adity apradhan медицински болница сериозно и спешно търси здрави донори на бъбреци които са 100% сериозни да продадат бъбрека си на цена от $780 000 USD моля заинтересованите дарители да се свържат с нашия имейл: „DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM“

dr james eric:
22/08/2023, 07:38:42 PM
Отговор

Financing / Credit / Loan We offer financial loans and investment loans for all individuals who have special business needs. For more information contact us at via email: financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036 From 5000 € to 200.000 € From 200.000 € to 50.000.000 € Submit your inquiry Thank you

Samet Mehmed1:
10/11/2023, 09:05:31 PM, Hanisete
Отговор

200000

SIR DAVIDSON ALBERT.:
15/01/2024, 01:01:14 PM
Отговор

ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK VŠEM ZDE. JSEM ŠŤASTNÝ, ŽE JSME DOSTALI DO ROKU 2024, TAK SE CHCI RYCHLE PODĚLIT O SVÉ RANÉ SVĚDECTVÍ O TOM, JAK JSEM ZÍSKAL PŮJČKU LETOS 2024. ŽÁDAL JSEM O PŮJČKU 90,000 URO A BYLA MI POSKYTNUT VÝŠE IAPPLI. TO OD MR. DAVIDSON PŮJČKOVÁ FIRMA PO CELÉM SVĚTĚ. VÍM, O ČEM MLUVÍM, A VÍM, CO JSEM PROŠLA, POKUD POTŘEBUJETE PŮJČKU NA JAKÝKOLI PROJEKT A CHCETE INVESTOVAT, MŮŽETE KONTAKTOVAT PANA DAVIDSONA ALBERTA NA E-MAILU: {davidsonalbertloan@gmail.com}

Напишете коментар