Как да рекламираме през 2018

Публикувана от Сияна 16/01/2018 0 коментар(а)

Всяка година възникват нови тенденции и техники, които променят начина, по който бизнеса рекламира. Днес решихме да споделим с Вас някои от техниките, които ще окажат влияние тази година. 
Ние от Тиксо-ленти ежедневно комуникираме с бизнеса, предлагайки маркиращи клещи, рекламно тиксо, етикети и други, с цел улесняване на работния процес. По тази причина имаме наблюдения, върху отношението на клиентите към видовете реклама. 

 

Не бъдете част от прекъсващите

 

Прекъсването на потребителя, за да се привлече вниманието му, някога беше движеща сила на много рекламни кампании. Въпросите, които се обсъждаха бяха: Как да се отличим от останалите? Как да грабнем вниманието им? Как да ги „ударим“ в лицето и да ги накараме да спрат да правят това, което правят, за да видят рекламата ни? Този начин на рекламиране е история. 
Прекъсвайки някой, особено на мобилно устройство, е еднопосочен билет към загубата на клиент. На повечето потребители им е писнало от такъв тип реклама. Те мразят да бъдат прекъсвани. Ненавиждат това да чакат една реклама да зареди, преди да могат да прочетат статията, която искат. Те стават раздразнителни, когато съдържанието, което четат е наситено с платено съдържание. Както Seth Godin каза преди години, „ще се справяте много по-добре, ако хората искат да се свържат с бранда Ви. 

 

Инфлуенс маркетинга ще е по-голям от всякога

 

На времето имаше известна телевизионна готвачка в Обединеното кралство, на име Дилая Смит. Всеки път, когато тя използваше или споменеше специфичен продукт в нейното шоу, този продукт се изчерпваше още на следващия ден. Ако е достатъчно добро за Дилая, е достатъчно добро за всеки. 
В САЩ имаше „Любимите неща на Опра“, и разбира се доктор Оз трябваше само да прошепне името на продукт и хората ще тичат за да си го купят. Всичко това е пример за инфлуенс маркетинг, директно оказващ влияние на продажбите по позитивен начин. 
В днешната ера на Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter и дори Pinterest, инфлуенс маркетинга е голям бизнес. Например, Ким Кадрашиан има над 94 милиона последователи в Instagram и над 50 милиона последователи в Twitter. Ако те видят, че Ким използва даден продукт или го промотира, е може да се сетите какво ще се случи. Този вид маркетинг и докарва милиони, а рекламиращите са готови да платят цената. 
Разбира се такава реклама не е подходяща за всеки бранд, а дори и да е подходяща, може да нямате финансовата възможност. Поради тази причина трябва да изберете инфлуенсърите си внимателно. И имайте в предвид, че всеки път, когато използвате звезда, за да рекламира Вашите продукти, Вие обвързвате своята репутация с тази на звездата. Ако избраната известна личност има проблеми с медиите, това ще рефлектира и върху Вас. 


 

Грабнете вниманието на потребителите бързо… и го задръжте


Вниманието, което потребителите отделят на реклами, става все по-малко и по-малко. Средното отделено време на човек през 2000 година е било 12 секунди, през 2015 е спаднало на 8,25 секунди. 
Заглавието на тази секция беше лесно за писане, но е много по-трудно да постигнете това на практика. Всеки рекламиращ крещи за внимание, потребителите са бомбардирани с рекламни послания, въпроса е как да се спрат точно на Вашето? Единствения начин, това да стане е, да предложите нещо различно. Нещо, което не е обичайно, нещо което ще привлече внимание. Вашето послание трябва да е свързано с потребителя, да го ангажира, да го накара да се замисли за повече от тези 8,25 секунди – тогава успявате. След като веднъж сте привлекли внимание, идва по-трудната част – да го задържите. Материалите, които предлагате на потребителя трябва да са много внимателно написани и релевантни на техния живот. Написаното трябва да е лесно за преглеждане, а основните точки от него трябва да са лесни за възприемане. 


Ние от Тиксо-ленти се надяваме, че тази статия Ви е била интересна и полезна. Ако сте собственик на малък и среден бизнес, етикетирането на артикулите е задача, която обикновено отнема много от ценното време на служителите. За да Ви улесним в тази задача, ние предлагаме различни модели маркиращи клещи, с които етикетирането да става, бързо и лесно. 

 

Етикети: реклама бизнес

Напишете коментар