Особености на самозалепващи етикети

Публикувана от Сияна 27/01/2017 0 коментар(а)

Етикетите имат много приложения, включително и предоставяне на информация за произхода на продукта, производител (например, името на марката), употреба, срок на годност. Методите за производство и поставяне върху опаковките са много и разнообразни и могат също да бъдат предмет на международно признати стандарти.


 

Самозалепващи етикети се създават в 3 слоя:
-    отделяща се подложка 
-    слой от лепило
-    Лицева страна

 

Освобождаваща подложка за самозалепващия етикет


Освобождаващата подложка обикновено се прави от хартия и е покрита със силикон от едната страна, за да се даде възможност на етикета да бъде отстранен чисто от облицовката. Все по-често, особено при автоматизирани машини за залепване на етикети с висока скорост, се използват пластмаси като освобождаваща подложка, защото не се късат и чупят толкова лесно, колкото хартия. 
По-голямата част от етикетите, които предлагаме ние са на хартиен носител, тъй като това е най-доказания продукт на пазара.

 

Лепила за самозалепващи се етикети

 

За разлика от избора на силиконова или хартиена подложка, има много различни лепила за самозалепващи етикети и правилният избор е важен, ако искате Вашия етикет да се придържа!

Могат да се разделят на няколко вида:

По-голямата част от самозалепващите етикети се произвеждат на акрилна водна основа. За етикети, които са изложени на влажни среди, ние препоръчаме хот мелт лепило. Има стотици специални лепила, които са базирани на вода, хот мелт, UV или на основата на разтворител, формулировки за специални приложения, и ако сметнем, че за Вашите етикети е необходимо, ще Ви препоръчаме подходящото.
Ако нямате нещо, което да трябва да специализирате и необходимост  да премахвате етикета, тогава перманентно лепило е най-добрият избор. 

 

Материали за лицевата страна на самозалепващи етикети

 

Има стотици материали, между които да изберете, но до голяма степен се побират в една от тези основни групи. В тази схема PE е полиетилен, PP е полипропилен и PET е полиестер.
снимка
Около 50% от хартията, която произвеждаме е на хартиен носител, обикновено покрита с бяла хартия, а останалите 50% е синтетика, често PP поради своята надеждност, цена и качество на печата. ПЕ се използват за някои приложения, като например гъвкави изстискващи бутилки. 
Тиксо Ленти предлагат висококачествени самозалепващи етикети, на които може да поставим всякаква информация за бизнеса Ви в индивидуален дизайн според вкуса Ви. 


За повече информация може да се свържете с нас на:
Email: info@tikso-lenti.com
Телефон: 0879617718

Напишете коментар