Местенето в нов дом – мисията възможна

Публикувана от Сияна 20/03/2017 0 коментар(а)

Преместването в нов дом е наистина вълнуващо събитие, но като всяко друго нещо може и да донесе малко стрес от това дали всичко ще се нареди както трябва.  Няма как преместването да се случи лесно и да не е съпроводено от поне една неочаквана ситуация, за която нямаш подготовка. Напускането на старото жилище понякога води до сантименталност и спомени за хубави моменти, които сте преживели в него. Но пък, при мисълта че Ви предстои живот в нов дом, в който сте вложили пари и старание, Ви става по-приятно и нямате търпение да се нанесете. 

 


Подготовката при преместването на багажа е от значение, тъй като със себе си носите много скъпи и ценни за Вас вещи и предмети, книги, прибори, дрехи и куп други неща. Ние от Тиксо ленти знаем колко важно за всеки човек е да предпази вещите си от повреда и да успее да ги транспортира непокътнати на новото им място. 


Има две изключително ценни и полезни неща, които в суматохата често пропускате да си набавите и се опитвате да си ги осигурите в последния момент.  Говорим за опаковъчното фолио и тиксото. Според нас това са двете задължителни неща, без които не може едно преместване.


Тиксото е ценен помощник при опаковането на кашони пълни с книги, прибори, сервизи и други чупливи неща.  В нашия сайт ще откриете много видове тиксо с различни размери, което да отговори на вашите нужди спрямо това колко и какво ще опаковате. Когато разглобявате мебели ще различни малки части, които лесно могат да се изгубят. Ако искате да си спестите главоболието с тях е добре да ги приберете в найлонов плик и да ги залепите с тиксо върху самия мебел. 


Опаковъчното стреч фолио също намира приложение в едно домакинство и е необходимо при увиването и предпазването на мебелите или картините. Да си признаем, че понякога хамалските услуги не са особено прецизни и затова ние сами трябва да се подсигурим.  Не забравяйте да застраховате вещите си, за да се подсигурите при евентуални инциденти. 


Не забравяйте да помислите и за специфичните неща като домашни любимци или стайни растения. Необходимо е да обмислите как точно ще осигурите транспортирането им до новия ви дом. Цветята са нещо, което може да създаде известни неудобства и изисква внимателно обмисляне. 


Съветваме ви преди да започнете да опаковате вещите си внимателно да решите от какво можете да се отървете. Не е необходимо да пренасяте стари и ненужни вещи в новия си дом. В книгата ,,Магията на подреждането‘‘ японската авторка Мари Кондо твърди, че изхвърлянето на вещи има добър ефект върху вас и дома ви. Не е необходимо да трупате ненужни неща и да задръствате новия си дом с тях. Оставете истински важните предмети и такива, без които не можете. Кондо съветва да запазвате вещи, които ви носят радост. 


Другото нещо, което е необходимо да направите, когато се местите в нов дом, е предварително да опишете вещите си. Правейки им опис, вие няма да пропуснете нещо по невнимание и така ще сте наясно ако нещо се изгуби и какво е то. 


Надяваме се тези малки съвети да ви бъдат от полза, когато предприемете важната крачка да заживеете в нов дом и да ви спестят някои тревоги относно транспортирането на вещите. 

 

Напишете коментар