Какви са приложенията на стреч фолиото в нашето ежедневие

Публикувана от Сияна 30/03/2017 0 коментар(а)

Стреч фолиото оказва голяма роля в нашето ежедневие. Някои потребители смятат, че неговите употреби и приложения се свеждат само до транспортирането на стоки, предмети  или палетизирането им.  Безспорен факт е, че никой не би могъл да си представи пренасянето си в нов дом, без да прибегне до помощта на стреч фолиото. С негова помощ успяваме да опаковаме ценни предмети като големи или малки мебели, картини, прибори и много други. 

 


 

Но за какво друго може да се използва то? Нашият екип са специалисти в търговията на висококачествено стреч фолио и решихме да подберем няколко интересни съвета, благодарение на които ще откриете нови интересни приложения и употреби на стреч фолиото.


За съхранение на храна


Това приложение на фолиото е доста популярно и често използвано. Благодарение на своите качества като разтегливост и здравина, с помощта на фолиото ще успеете да опаковате и съхраните за по-дълго време хранителни продукти. Без значение дали ще ги оставите в хладилника и ще покриете някоя купа или чиния, или ще го използвате за навън. Фолиото е незаменим помощник при подготовка за пътуване, екскурзия или просто излет навън сред природата. 
 

За съхранение на вино
 

На всеки се е случвала ситуацията да не може да върне корковата тапа обратно в стъклената бутилка от вино. Ако не сте успели да изпиете течността от цялата бутилка, то със сигурност ще се питате как да предотвратите процеса на изветряване на виното. Ние ви предлагаме просто да пробвате да облепите гърлото на бутилката с фолиото и да стегнете по-здраво.  С тази техника вие ще успеете да съхраните течността по-дълго време, без да се притеснявате че тя ще изветрее или че ще промени вкусовите си качества.
 

За съхранение на други напитки
 

Можете да използвате по-горния съвет практически за всички видове напитки. Особено, ако ви предстои пътуване с кола или автобус и искате да пиете чай или кафе. Ако нямате капаче на чашата и се притеснявате да не разлеете течността по невнимание, можете спокойно да използвате парче от стреч фолио, за да запечатете гърлото на чашата или кенчето.
 

За предпазване на хладилника
 

Ако сте заета жена или работеща майка, то вие със сигурност ще искате да знаете някои домашни хитрини, които да използвате, за да си спестите време в чистена на дома си.  Не е нужно да прекарвате половината от времето си през почивните дни, за да чистите и подреждате, като можете да си спестите някои усилия. Една малка хитрина, която можете да използвате с помощта на стреч фолиото е да облепите всичките рафтове на хладилника с него. По този начин ще си спестите бърсането на остатъците от храна, и вместо това периодично ще сменяте парчетата фолио.
 

За облепяне на прозорци
 

Ако имате проблем с дограмата или пък през прозорците ви влиза студен въздух, то със сигурност се питате по какъв начин да ги уплътните.  Ние ви съветваме да се възползвате от гъвкавостта на стреч фолиото и да запълните с него всички места, от които усещате влизане на въздух. Няма да ви бъде особено трудно, тъй като фолиото е лесно за огъване, гъвкаво е и прилепва изключително добре. 

 

Напишете коментар