„Duct tаpe marketing”- съвети при стартиране на малък бизнес.

Публикувана от Сияна 12/12/2017 0 коментар(а)

 „Duct Tape Marketing“ е името на най-продаваното ръководство за маркетинг за малкия бизнес от Джон Джанш. Самата дума "Duct Tape", буквално се разбира като обикновена черна или сребристо-сива тиксо - лента , която е известна с гъвкавостта си, силата си и ниската си цена. Джон Джанч използва тази метафора, за да илюстрира, че маркетинговите техники, които препоръчва, са на ниска цена, но в същото време гъвкави и практични. Всъщност акцентът върху практичност е постоянна тема за него. Основното намерение на маркетинговия специалист Джон, е да обучава собствениците и предприемачите на малък бизнес на ползите от прилагането на практически ориентирана система за маркетинг на малки предприятия, която е както високоефективна, така и конкурентна. Както всички знаем, изграждането и стартирането на бизнес е доста трудно в наши дни и се изисква добра мотивация и ясен план.

 

Как може един малък бизнес да се превърне в стабилна марка с ограничен бюджет? Ето няколко съвета, които да Ви помогнат, когато  започвате:


1. Бъдете оригинални


Нека вземем за пример Apple - марката , която се прероди от нищото. Тя е компания, създадена още през 1976г и е била една сред многото компютърни фирми, а през 1997г. само чрез пускане на една иновативна кампания, която приканва хората да мислят ''различно'', се изкачва на върха. Сега Apple е една от най-силните марки на пазара с мото ‘’Thing Different”. Помислете какво прави Вашия бизнес уникален и каква е неговата история. Хората обичат историите и ги карат да Ви вярват. Има ли нещо, което правите по-различно от другите? Разкажете повече за технологията на работата, как Вашият бизнес се справя с проблемите и предизвикателствата. Каква е мисията Ви? Погрижете се да покажете на хората, че си заслужава да уважават Вашата дейност.  Дори малък детайл като персонализирано рекламно тиксо, с което да опаковате Вашите продукти, създава впечатление. 

 

Duck tape маркетинг бизнес съвети за малък бизнес, рекламно тиксо

2.Развийте общността си


Много от най-добрите световни марки, включително Google, Amazon, Facebook, Virgin и Skype, харчат скромни суми за реклама и вместо това се съсредоточават върху изграждането и подобряването на своите общности. Започнете с кампании или се насочете към определена група от хора. Например, ако Вие имате бизнес свързан с фитнес уреди и хранителни добавки, създавайте кампании свързани със спорта и здравословният живот. Едно организирано събитие с групова тренировка, където можете да рекламирате непринудено своя бизнес, със сигурност ще създаде клиенти, които ще потребяват Вашите продукти за напред.


3.Изградете си добро име и създайте лого


Всяка фирма се разпознава чрез името. Стремете се името Ви да бъде разпространявано чрез визитки, различни уебсайтове, в социалните мрежи, бланки, продукти и бюлетини. Също така, 80% от хората свързват марката с логото. Логото изгражда доверие и изразява професионализъм, а и с него може да брандирате опаковките на продуктите си, рекламното тиксо, с което завършвате опаковката, договори и други. Вземете за пример логото на най-продаваното уиски в света “Jonnie Walker”. Крачещият човек и мотото “Keep going” се е превърнал в символ на личния прогрес и е мотивация за много хорa. Помислете и създайте лого, което ще въздейства и има някакъв смисъл. 


4.Имайте мисия


Когато мислите за стойността, която фирмата Ви доставя, можете да зададете следните въпроси: Какво определя вашия продукт, услуга и компания, като по-специална от вашите конкуренти? Каква стойност предоставяте и как се различава тази стойност от тази, предоставена от Вашите конкуренти? Помислете кои от предимствата са емоционални . Емоционалното въздействие е най-мощната маркетингова стратегия. Ето един пример - според  доста изследвания, фирмите, следващи каузата за опазване на околната среда, имат много по-голяма успеваемост, от тези, които просто продават нещо. Можете да създадете блог, който да говори за вас и вашата дейност.


Следвайки няколко важни правила и стъпки при започване на нов бизнес, успехът скоро ще дойде при вас. Вие най-добре знаете в какво сте най-добри и кои са силните и слабите ви страни. Работете върху недостатъците си и използвайте максимално най-добрите си качества. Създавайте, колкото се може повече контакти и приятелства, които могат да Ви помогнат да стигнете до повече хора и потенциални клиенти. Бъдете позитивни и не спирайте да се развивате всекидневно. А ако бюджетът Ви е ограничен, винаги можете да избработите рекламни материали, дори с по-малко средства като рекламни торбички, рекламно тиксо или рекламни папки. Ние от Тиксо-Ленти сме специализирани в производството на рекламни опаковъчни метериали и с радост бихме ви помогнали при стартирането на нов бизнес.

Напишете коментар