Какви са правилата за етикетиране на стоки

Публикувана от Сияна 28/03/2017 0 коментар(а)

Поставянето на етикети е една важна и необходима част за всеки предприемач, независимо дали се занимава с малък, среден или голям бизнес. Ако планирате създаване на нов вид дейност или вече се занимавате с такава, то вероятно знаете, че Европейският съюз постоянно създава нови изисквания и директиви, особено щом се отнася до търговската дейност. Разбира се, изискванията за продажбата на хранителни стоки, алкохол, цигари, дрехи и друг вид продукти са различни, но има нещо, което ги свързва – правилното етикетиране. Причината за високите изисквания, които Европейският съюз поставя е, че е необходимо всички производители да са отговорни за правилното информиране и защита на своите потребители.

 

Правила за етикетиране на стоки - етикети от тиксо ленти

 

Ние, като потребители, сме свикнали с това, че етикетите на всички видове хранителни стоки показват наименованието на продукта, държавата-вносител, името на производителя, срокът на годност, нейното тегло, условията й за съхранение и употреба. 

 

Правила при етикетиране на стоки


Разбира се, има различни видове стоки и условията за тяхното етикетиране са различни. За лекарствата и козметиката е изключително важно да бъдат упоменати всички видове съставки, съдържанието, начинът за употреба и други. Опасните стоки са нещо, за което е особена важност да бъде регулирано и следено – етикетът задължително трябва да описва символите, които отбелязват някакъв вид опасност.  А етикетите на дрехите и обувките трябва да ни информират за материала, с който са направени, от коя държава са, какви са изискванията за изпиране и поддръжка.

 

Друга важна и съществена част от етикетирането на стоки и продукти е поставянето на цени. Производителят и предлагащият стоката не могат да си позволят заблуждения относно цената на продукта. Ако има намаление на стоката, то е задължително на етикета да е упомената старата сума, както и новата, която показва самото намаление в проценти. Това изискване е задължително и отново е с цел доброто информиране на клиентите и потенциалните потребители. 

 

Но единственото приложение на етикетите не е само да обозначават цени. Те могат да бъдат използвани и за доброто  и ефективно популяризиране на бранд и собствена марка. Ние в Тиксо Ленти винаги сме се придържали към идеята да разберем от какво има нужда нашия клиент и заедно да успеем да създадем оригинален и ефективен продукт, който ще му бъде от полза. Ето защо, ние можем да създадем всякакъв вид етикети по ваша идея и дизайн, които да отговорят на концепцията на Вашия бизнес.  
Ние имаме дългогодишен опит в създаването на различни видове и типове етикети, произведени от много качествени и екологични материали, които не вредят на околната среда. Можем да Ви предложим етикети с много фини мотиви, върху които да отпечатате дати, цени, срок на годност, размери и много други неща. 

 

Етикетите се различават по това дали са предназначени за едноредови или двуредови маркиращи клещи. С тяхна помощ ще успявате много по-лесно и бързо да поставяте етикети на голям брой стоки, без да губите време да го правите на ръка. Нашите етикети имат надежден лепилен слой и това ги прави предпочитани от голям брой производители. 

 

Ако искате да разберете повече информация за броя и количествата, които предлагаме, за цените, за отстъпките, за размера и дизайна на етикетите, то не пропускайте да се свържете с нас чрез контактната онлайн форма, по email или телефон. Ние ще отговорим на всички Ваши запитвания. 

 

Напишете коментар